Geschiedenis

Van het zelfstandige familiebedrijf Modderman koek-banket-Friese bakkerijproducten vertegenwoordigt Minne Modderman de 3e generatie. Het bedrijf is door Minne's grootvader in 1916 opgericht. Op precies dezelfde plaats waar Minne's grootvader in Rotsterhaule begon, wordt nog steeds geproduceerd. 

In 1954 probeerde Modderman BV als eerste verpakkingsmateriaal van een speciale firma. De blikken of bussen werden verruild voor heatsealing zakken. Het bleek dat het product ook langer vers en bros bleef in deze verpakking. De vraag nam toe en er moest uitgebreid worden. Er kwam een hypermoderne volautomatische oven, deegmachine en een vormmachine. In 1965 trok de stichter van het bakkersbedrijf zich terug. Maar gelukkig werd de zaak met veel toewijding en enthousiasme voortgezet. De drie zoons zorgden voor vernieuwing en uitbreiding van machines en gebouwen in verband met de stijgende vraag, ook in het buitenland. In 1969 stapte de 3e generatie in het bedrijf. Dat was opnieuw een Minne Modderman.

In 1979 werd de derde generatie Modderman mede-eigenaar en in 1996 DGA omdat vader Piet, als laatste van de 3 broers, ermee stopte. Eind jaren 80 verdween het brood uit het assortiment. Dat paste niet meer in het bedrijfsbeeld van Modderman BV. Vier jaar later ging Modderman BV zich nog meer toeleggen op een gestroomlijnd assortiment koek en seizoensgebonden banket. Als seizoenproduct werden er pepernoten en kruidnoten gebakken volgens oud Fries recept, en dit in grote hoeveelheden. Alle afdelingen werden geautomatiseerd, zodat het puur ambachtelijke aspect grotendeels uit de bakkerij verdween. Gelukkig bleef de aloude ambachtelijke kwaliteit. Het vizier werd gericht op de export, het uitbreiden van het klantenbestand en de groei van de omzet.

Wij sluiten niet uit dat het positieve imago en de gezonde uitstraling van Friesland nog steeds bijdragen aan de gunstige ontwikkeling van het bedrijf.