Export

In 1916 richt Dhr. Modderman in Rotsterhaule een kleine ambachtelijke bakkerij op. Al snel is de hoge kwaliteit een begrip in het noorden van het land. De vraag naar Modderman bakkerijproducten blijft sterk groeien en al snel is uitbreiding noodzakelijk. Een productiehal wordt naast het huis geplaatst waar een grote bakkerij wordt gebouwd, speciaal voor koek en banket ingericht.

In 1970 start de 2e generatie met het exporteren van koek naar het buitenland onder het motto: "Modderman, that's a different kind of Cake".

Minne Modderman, de 3e generatie, neemt in de jaren negentig het roer over. Een nieuwe periode van groei breekt aan. Het begin van de jaren negentig staat in het teken van de introductie van Ontbijtkoek en de eerste export naar Duitsland.

In 2003 wordt het ontbijtkoek en seizoen-assortiment uitgebreid met Cakes dankzij de overname van Douwes banketbakkerij te Blije. De export is dan een belangrijke bron van inkomsten geworden.

In 2008 wordt besloten om verdere uitbreiding mogelijk te maken middels schaalvergroting van de productielocaties en het plaatsen van additionele productie lijnen Ontbijtkoek, Seizoensproducten en Banket.

Modderman Fabricage B.V. is nu een internationale onderneming met circa 60 werknemers.